Huisregels villa La Luna

Geen feesten of geluidsoverlast

Het huis ligt in een rustige urbanisatie en volgens de regels van de urbanisatie is luide muziek niet toegestaan en mogen de buren niets van u kunnen horen tussen 22u en 8u. Feesten geven en/of andere mensen uitnodigen is niet toegestaan (met uitzondering van voorafgaande schriftelijke toestemming van de eigenaar).

Geen huisdieren

Om het huis voor alle gasten luchtwegvriendelijk /allergeenvrij te houden, zijn huisdieren niet toegestaan.

Niet roken

Er mag in en rondom het huis nooit gerookt worden.

Alleen aan de bar bij het zwembad mag eventueel gerookt worden.

Let op brandgevaar

Er moet goed gelet worden op brandgevaar. In 2021 is er een hele grote brand in de buurt geweest en zijn ook huizen uitgebrand. De kosten van brand blussen (inclusief helikopters) worden in Spanje op de veroorzaker verhaald en door de droogte en ligging in het bos staat alles vlug in brand.

Jacuzzi fris houden

Het gebruik van de jacuzzi is bij de prijs inbegrepen, als dat volgens de regels gebeurd. De jacuzzi wordt 3 maal per week onderhouden, maar om het water fris en hygiënisch te houden is het essentieel dat iedereen vóór gebruik een douche neemt en eventuele vette middelen, zoals zonnecrème of haarwax, met zeep/shampoo verwijdert. Tot aan de rand van de jacuzzi zijn (plastic) slippers verplicht, zodat er geen vuil ingelopen wordt.
Er mogen alleen plastic glazen (aanwezig) en blikjes gebruikt worden bij de jacuzzi, geen glas. Meld eventuele ongelukjes direct aan de eigenaar, zodat de waterbalans gericht hersteld kan worden. Zo blijft uw water fris en gezond.

Zuinig met energie en water

Ook de (hoge Spaanse) kosten voor water en elektriciteit zijn inbegrepen in de huurprijs, mits hier naar redelijkheid mee omgegaan wordt. Als er extreem veel verbruikt wordt, bijvoorbeeld door met ramen en deuren open de airco te laten koelen, of door de jacuzzi kap open te laten staan, dan worden extra kosten in rekening gebracht.
In het voorjaar van 2024 heeft de Catalaanse overheid, wegen schaarste door erge droogte, net als in 2023 een beperking opgelegd aan het verbruik van kraanwater. Bij te hoog verbruik gelden hoge boetes of kan de waterleiding helemaal afgesloten worden. Gasten dienen dan ook mee te werken aan het zuinig omgaan met kraanwater, zoals door kort douchen.

Voorkom inbraak

De tuin en het huis worden beveiligd met IP-camera’s die de beveiliger en eigenaar kunnen bekijken. De camera die uitkijkt op het zwembad en terrassen, kan door de huurders uitgezet worden. Verzoek om die weer aan te zetten als iedereen het huis verlaat. Poorten, deuren en ramen dienen altijd goed afgesloten te worden als ze niet in het zicht zijn. Bij de ingang van de tuin blijft permanent een bewakingscamera aan.  

Voorkom verstoppingen

Het Spaanse rioleringssysteem is kwetsbaar. Om vervelende verstoppingen met hoge kosten te voorkomen, is het belangrijk om geen vet, etensresten en hygiëne-materiaal door de WC’s en gootstenen te spoelen. Gebruik keukenpapier en prullenbakken.

Voorkom ongedierte

Omdat het huis midden in de natuur staat in een warm klimaat, komt er makkelijk ongedierte binnen, zoals mieren. Voor jezelf en de volgende gasten is het belangrijk dat er geen eetbare zaken (buiten) blijven liggen waar dieren op af komen. Ook het kruimelvrij houden van het huis (stofzuiger aanwezig) en afsluiten van open verpakkingen etenswaar, is belangrijk om ongedierte te voorkomen. De vuilnis dient gescheiden te worden volgens de aanwezige richtlijnen in de diverse bakken.

Opgeruimd bij vertrek

Op de dag van vertrek dient het huis vóór 10 uur “veegschoon” achtergelaten te worden. Dit betekent dat alle vuilnis op de daarvoor aangewezen plaats is gebracht en dat de koelkasten en vriezers leeg zijn. De afwas is schoon (vaatwasser uitgepakt) en gebruikte apparaten in de keuken zijn schoongemaakt. Meubels in huis en tuin moeten weer op de plaats staan zoals bij aankomst.

Whatsapp Ilse direct